Hvorfor hater jeg meg selv?

Så stygg du er. Hvem tror du at du er? Hvorfor er du så tynn? Hvorfor er du så tett i hue? Du sier jo aldri noe spennende. Står der som en idiot. Hva driver du med?

Disse ordene var min indre stemme når jeg var yngre. Mitt forhold til kropp og utseendet var styrt av en stemme. Den negative stemmen. Som fortalte meg at jeg aldri så bra nok ut, og at jeg ikke var noe. At jeg var en dritt.

Jeg stilte meg aldri spørsmålet: Hvorfor hater du deg selv, Marius? Hva er det som gjør at du har så forbanna høye forventninger til alt? Hvorfor føler du at du må passe inn? Hvorfor syns du det er ekkelt å se din egen kropp i speilet? Les mer «Hvorfor hater jeg meg selv?»

Siri Abrahamsen snakker om viktige ting i livet

Siri Abrahamsen er ei dame som inspirerer meg. Hun tok kontakt med meg tidlig i starten av bloggen, og uttrykte engasjement for bedre tanker. Siden har vi holdt kontakt, og hun har dessuten produsert blant annet barnebøker og anerkjente workshops for skoler og bedrifter. Full av energi, og ikke minst – visdom. Denne episoden blir du klokere av!

Hvordan oppnå endring 


Når du skifter tankene vekk fra bekymringer om fortiden, og heller fokuserer på mobilisering i nåtiden, så vil du få bedre tanker i hodet ditt.

Hvis du har gått på trynet – hvor langt kommer du ved å tenke på at det var dumt?

Hvor langt kommer du ved å tenke på hva du kan gjøre bedre neste gang? Eller unngå neste gang?

Kjærlighet som ble knust – tenk om det gjorde deg mer bevisst på hva slags kjærlighet du trenger neste gang? Fremfor å tenke på hvor kjipt det er at den ble borte? Kanskje var det en grunn til det?

Kanskje du blir ledet mot noe bedre?

Får du sparken, så får du en ny mulighet til å søke noe nytt. Utvikle ferdigheter. Ta noen sjanser.

Da er det viktig at vi ikke står for lenge i kjipe tanker, og heller blir nysgjerrig på hva vi kan gjøre neste gang vi prøver.

Når du fokuserer på å lære og tenke fremover, så vil du oppnå en endring.

Fortiden kan være en lenke som holder deg fast. Husk at det er du som har nøkkelen. Den ligger klar inne i hodet ditt.

Ta kontrollen tilbake


En av mine beste tanketips er dette. Når du henger deg opp i ting du ikke kan gjøre noe med, så gjør du deg selv maktesløs. Det er en kjip følelse som gjør det svak.Hva kan du ikke gjøre noe med? Alt som har skjedd i fortiden, det politiske systemet (med mindre du jobber hardt over tid med det), været, økonomien i landet, presidentvalget i USA – bare for å nevne noe.

Mange forsvinner opp i følelser som er knyttet til et ønske om å ha lyst til å forandre disse tingene, eller ønske at ting var annerledes. Men hva er det godt for? Hvor langt kommer du med det?

Hva kan du gjøre noe med da? Jo, du kan gjøre noe med HOLDNINGEN din til disse tingene. Du kan gjøre noe med måten du ser ting på.

Du kan ikke forandre været, men du kan forandre klærne du tar på.

Du kan ikke forandre fortiden, men du kan forandre tankene dine om den, og godta at det har skjedd, og det ble en del av livet ditt.

Du kan ikke forandre systemet, men du kan forandre måten du håndterer systemet.

Kanskje blir du litt provosert av dette? At det ikke er så enkelt som jeg skriver? At jeg ikke forstår hvordan du har det? Jeg er villig til å risikere det. Når du starter å fokusere på det du KAN gjøre noe med – så er det da du får kontrollen tilbake. Du får makt. Livet ditt kan bli bedre, fordi du tenker på hva du kan gjøre, fremfor hva du ikke kan gjøre. Og det vil ta deg steder. Det vil utvikle deg. 

Jeg lover deg at dagen du tar ansvar for tankene dine, og forstår at det hjelper lite å tenke på alt du ikke kan gjøre noe med, men at du alltid har et valg. 

Du kan godta fortiden og gjøre det til en del av deg. Og fokusere på det du kan gjøre noe med i dag. Og alle dager fremover. 

Blogg på WordPress.com.

opp ↑